Dealer

Stikstof

Stikstof in je autobanden bij Profile Car & Tyreservice

Waarom stikstof in je autobanden
1. Het zorgt voor een langere levensduur van de band.
2. Je rijdt langer op de juiste bandenspanning waardoor je brandstof bespaart.
3. Goede investering en beter voor het milieu door reductie Co2 uitstoot.

Stikstof

Stikstof biedt veel voordelen ten opzichte van perslucht. Lucht bevat namelijk zuurstof, vocht en vuil. Deze bestanddelen beïnvloeden de levensduur van je banden negatief. Stikstof heeft dit niet en houd je banden bovendien langer op spanning.

Voordelen van stikstof Stikstof in banden
– Een band met stikstof houdt vier keer langer de juiste spanning ten opzichte van een band die is gevuld met lucht. Hierdoor bespaar je al snel 3% tot 5% op je brandstofgebruik.
– Stijging van levensduur tot 35%
– Beter en constanter rijcomfort
– Optimaal weggedrag
– Reukloos, onbrandbaar en niet giftig
– Meer veiligheid

Stikstof in autobanden
Meer dan 50% van alle auto’s in Nederland rijdt op een te lage bandenspanning. Rijden op banden met stikstof kan dit percentage aanzienlijk verlagen. De samenstelling van stikstof is dikker dan lucht en hierdoor blijft je band langer op spanning. Dankzij de juiste bandenspanning bespaar je aanzienlijk op brandstof en je bandenonderhoud. Dat is goed voor je portemonnee, het milieu en de veiligheid van jou en jouw passagiers. Kies dus voor stikstof in je banden.

Besparen op brandstof door stikstof in je banden
Een bandenspanning die 25% te laag is, verhoogt de rolweerstand met 10%. Hierdoor neemt het brandstofverbruik met ongeveer 3% toe. Volgens Het Nieuwe Rijden bespaar je met een juiste bandenspanning tot wel 125 Euro per jaar op brandstof. Dat is snel verdiend. Stikstof houdt je banden langer op spanning waardoor je er minder omkijken naar hebt.

Bandenspanning en milieu
Je spaart het milieu aanzienlijk door te rijden op de juiste bandenspanning. De te lage bandenspanning van het Nederlandse wagenpark levert jaarlijks 290.000 ton onnodige CO2-uitstoot op. Deze uitstoot staat gelijk aan de uitstoot van maar liefst 29.000 huishoudens per jaar. Een bestuurder met hart voor het milieu controleert dus regelmatig zijn bandenspanning en vult de banden met stikstof.

Uitstekende investering
In de personenautomarkt groeit het gebruik van stikstof sterk. Het vullen van banden met stikstof kost slechts enkele euro’s. Nog afgezien van andere voordelen als veiligheid, comfort, beter rijgedrag bij regen, minder geluidsoverlast en meer bedrijfszekerheid is een stikstofvulling daardoor snel terugverdiend.